Product Engineer | Omron, Europe

Login

Please use more than 6 characters. Forgot your password? Click here to reset.

Change password

We are experiencing technical difficulties. Your form submission has not been successful. Please accept our apologies and try again later. Details: [details]

Download

Register

We are experiencing technical difficulties. Your form submission has not been successful. Please accept our apologies and try again later. Details: [details]

Download

Thank you for registering

An email to complete your account has been sent to

Return to the website

get direct access

Fill in your details below and get direct access to content on this page

Text error notification

Text error notification

Checkbox error notification

We are experiencing technical difficulties. Your form submission has not been successful. Please accept our apologies and try again later. Details: [details]

Download

Thank you for your interest

You now have access to Product Engineer

A confirmation email has been sent to

Continue to page

Please or get direct access to download this document

Product Engineer

Als Product Engineer hou je je continu op de hoogte van de componenten van onze producten. Zijn er wijzigingen in de componenten? Dan weet jij wat de gevolgen van die wijzigingen zijn en onderneem je acties zodat de productie door kan gaan.

Omron is een internationale producent van besturingen en aansturingen van moderne machines. Onze producten vind je vooral terug in machines voor de voedings-,  automotive- en semiconductor industrie.

Bijvoorbeeld in verpakkingsmachines, maar ook in industriële pc’s en veiligheidssystemen. De afdeling Engineering is de schakel tussen R&D en de productie. Hier worden voorbereidingen getroffen zodat nieuwe producten in productie genomen kunnen worden. Zie jij het als een uitdaging om de productie van onze hightech producten te faciliteren en te optimaliseren? We zijn op zoek naar een:

Product Engineer

Wat deze functie uniek maakt…

 • Als Product Engineer bij Omron werk je in een omgeving waar IPC’s en robots ontworpen worden. Groei en innovatie voeren bij ons de boventoon. We werken met een continue vraag naar nieuwe producten waardoor jij kennis maakt met de nieuwste technologische ontwikkelingen. En zelf ook alle kansen hebt om te groeien.
 • Samen met je collega’s vorm je de brug tussen R&D en de productie. Daarnaast ben je een vraagbaak voor Productie en Inkoop als het gaat om de componenten van onze producten. Je staat in contact met je collega’s op andere locaties van Omron, zoals China, Japan en Amerika.

Wat houdt de functie in?

 • Als Product Engineer hou je je continu op de hoogte van de componenten van onze producten. Zijn er wijzigingen in de componenten? Dan weet jij wat de gevolgen van die wijzigingen zijn en onderneem je acties zodat de productie door kan gaan. Je zorgt ervoor dat er voor nieuwe producten de technische productdocumentatie wordt gemaakt.
 • Is een bepaald component niet meer leverbaar? Dan ga je op zoek naar een alternatief component. Dit doe je in samenwerking met de afdeling Inkoop en R&D.
 • Samen met R&D zorg je ervoor dat voor nieuwe producten de technische productdocumentatie wordt gemaakt.
 • Je neemt deel aan Value Engineering projecten. Hierbij ga je gericht op zoek naar een mogelijke aanpassing in het ontwerp van het product om zo kosten te besparen.
 • Je genereert en beheert Productiedata voor nieuwe producten en je maakt printplaten voor nieuwe testequipment. Hiervoor krijg je informatie van de R&D engineer. Je maakt een ontwerp in CAD en besteedt de printplaatfabricage uit. Vervolgens regel je de PCB assemblage en doe je de testen en kwaliteitscontroles.
 • Je ondersteunt de productieafdeling. Je verhelpt storingen en zoekt actief naar mogelijkheden voor verbeteringen in het product en het proces.

Wat voor persoon zoeken wij?

 • Je bent een HTS-er Elektronica, aangevuld met ongeveer drie jaar werkervaring.
 • Je hebt kennis van elektronicacomponenten en je hebt ervaring met elektronicaproductontwikkeling.
 • Je hebt eerder ervaring opgedaan in een productieomgeving. Je vindt het prettig om in een dergelijke dynamische omgeving te werken.
 • Je kunt werken met CAD.
 • Je communiceert gemakkelijk met collega’s door de hele organisatie heen. Je doet dit zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je herkent je in de volgende eigenschappen: flexibel, pragmatisch, analytisch, proactief, oplossingsgericht, creatief, passie voor techniek.

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst